top of page

2017 Február 28. 17:30-19:00

|

Strada Libertăţii 36

Epocha-záró bemutató

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a marosvásárhelyi magyar Waldorf osztályok epocha bemutatójára! Az előkészítő, I. és II. Waldorf osztály egyenként 10-15 perces bemutatóval készül megosztani velünk azt, amivel az utóbbi hetekben foglalkoztak.

Epocha-záró bemutató
Epocha-záró bemutató

Idő és helyszín

2017 Február 28. 17:30-19:00

Strada Libertăţii 36, Strada Libertăţii 36, Târgu Mureș, Romania

Az eseményről

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a marosvásárhelyi magyar Waldorf osztályok epocha bemutatójára!

Az előkészítő, I. és II. Waldorf osztály egyenként 10-15 perces bemutatóval készül megosztani velünk azt, amivel az utóbbi hetekben foglalkoztak.

Az epocháról röviden: a Waldorf iskolákban a főoktatás (az alapképességeket fejlesztő tantárgyak - írás, olvasás, számolás, anyanyelv, természetismeret) témája, tantárgya három-négy hetenként változik, epochális formában. A tanórák tömbösítve vannak, a tantárgyak nem változnak óránként. Az epochák lehetőséget adnak egy-egy nagyobb egység áttekintésére. Nem esik darabokra a témakör, s mivel megvan napról napra a folyamatosság, nem kell mindig újra kezdeni.

Az epocha másik jelentősége abban áll, hogy a főoktatás hosszabb időkerete lehetőséget ad a nyugodt, kapkodás nélküli munkára, s ami talán még fontosabb: lehetőség van a dolgokat, témákat egységben vizsgálni, nem kell széttörni tantárgyi darabokra. (Pl. Az ókori görög történelem tanulásakor a gyerekek irodalmi alkotásokkal is ismerkednek; a füzetekben leírt szövegeken a helyesírást is tanulják, gyakorolják. Le is rajzolják a görög épületeket, tárgyakat. Görög tájakat festenek. Zenében is kapcsolódnak a görögséghez.) Az epochánként változó témájú főoktatást egy hosszabb lélegzetű szünet után a szakórák követik.

Helyszín: a Nicollae Bălcescu Gimnázium Szabadság utcai épületének első emeletén lévő II. W osztály terme

Esemény megosztása

bottom of page