top of page

Magyar Euritmia Társaság végzős diákjainak vizsgaelőadása

Június 2. 18:00 óra

Június 2-án este gyönyörű, laikusok számára is érthető és emészthető euritmia előadást láthattunk, hét lelkes végzős előadásában, akik a budapesti Euritmia Mozgásművészeti Társaság 6 éves képzésén vettek részt, és akiket 3 oktatójuk készített fel és kísért el turnéjukra.


A friss euritmisták között van Barabássy Örs, akinek gyerekei a marosvásárhelyi Waldorf óvodába jártak, és 6 éve Vácra költöztek, hogy Örs elkezdhesse euritmia képzését, azt behatóan megismerje és majd taníthassa is. Az előadás alatt elhangzó verseket magyarul Cserháti Katalin euritmia oktató olvasta fel, aki három éve Vásárhelyen egy kis ízelítőt tartott a szülőknek az iskola műhely termében.

 

A versek román fordítását Mihálcz Dóra olvasta fel, aki vásárhelyi származású, és vele is euritmiázhattunk, még az iskola alapítás elején, legtöbben, akkor még csak óvodás szülők ott találkoztunk életünkben először azzal, hogy mi is ez a mozgásművészet.


A Stúdió Színház terme megtelt, örülünk a nagy érdeklődésnek, és a műsort záró taps alapján úgy gondoljuk, mindenki jól érezte magát a két órás előadáson, a gyerekek is nagyon ügyesen végignézték.

 

Reményeink szerint sikerül kialakítani egy folyamatos kapcsolatot a magyarországi euritmistákkal, és hosszútávon majd be tudjuk építeni az euritmiát az iskolai programba, amely szerves része minden Waldorf oktatási intézménynek és Waldorf tantervnek, nagyon fontos eleme a Waldorf oktatásnak.

bottom of page