top of page

A Waldorf közösség családi sítábora

2019. február

Sikerült hagyománnyá alakítani azt az évente megszervezett sítábort, amit a Waldorf iskolásoknak szerveznek meg a szülők, és ma már az iskola vezetőségének támogatását is élvezi a projekt.

2010 óta egy kis baráti társaság évente egyszer ellátogatott Borszékre, ahol jól kiépített, családi sízésre alkalmas sípályák működnek. A társaság a Waldorf óvoda köré szerveződött, hiszen gyerekeiket mind a Waldorf oktatás útján indították el.

 

Így 2014-től már mint Waldorf óvodás gyerekek családjai vettek részt a sízésen. Az esemény egyre népszerűbb lett, évről évre egyre többen csatlakoztak hozzá. A résztvevők gyerekei iskolás korúak lettek, és a Waldorf iskolát választották.

 

2016 óta iskola szinten szervezzük meg a sítábort, ahová csatlakozik egy pár család, akik az óvodai közösség tagjai, eljönnek a pedagógusaink is saját családjaikkal. A 4-5 napos sítábor ideje alatt hivatásos síoktatók tanítják a gyerekeket, és igény esetén a felnőtteket is a tökéletes símozdulatok elsajátítására. A résztvevő osztályokat igyekszünk külön elszállásolni, hogy erősödhessen ez alatt a pár nap alatt is az osztályközösség. A délutáni közös főzések, közös étkezések, esti kötetlen beszélgetések, séták az üdülőtelepen szorosabbá kötik a kapcsolatokat, a barátságokat. A jó hangulat garantált, még ha nem kis szervezői munkát is igényel több tíz családnak szállást találni, az oktatókkal egyeztetni, csoportokat kialakítani, stb.

 

Mindezek ellenére az esemény közösségépítő szerepe megkérdőjelezhetetlen, a gyerekek már a tanév elején várják a téli sízést, és öröm látni a kipirult arcokat 5-6 óra barátokkal, testvérekkel, szülőkkel eltöltött sízés után, amihez természetesen hozzátartozik a pihenőidő alatt elfogyasztott felmelegítő forrócsokizás is!

 

Nagyon büszkék vagyunk azon szülőkre, akik a gyerekeik táborban való részvétele által motiválva húztak először sílécet a lábukra, és felnőtt fejjel merészkedtek belevágni e sportág űzésébe! 
 

bottom of page