top of page

jan. 24., Sze

|

Studium Prospero Kulturális Központ

Egry Zsuzsa: Hogyan szabjunk szeretettel megfelelő határokat?

Túl szigorú? Túl engedékeny? - Hogyan szabjunk szerettel megfelelő határokat? Előadó: Egry Zsuzsa, kapcsolódó nevelés oktató, tréner; Integratív babaterapeuta

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Egry Zsuzsa: Hogyan szabjunk szeretettel megfelelő határokat?
Egry Zsuzsa: Hogyan szabjunk szeretettel megfelelő határokat?

Idő és helyszín

2024. jan. 24. 18:00

Studium Prospero Kulturális Központ, Strada Revoluției 8, Târgu Mureș, Románia

Az eseményről

Túl szigorú? Túl engedékeny? - Hogyan szabjunk szerettel megfelelő határokat?

Előadó: Egry Zsuzsa, kapcsolódó nevelés oktató, tréner; Integratív babaterapeuta

Agresszív? Csúnyán beszél? Bántja a testvérét? Nem rak rendet, nem ír házit? Mai szülőként a határok megszabása gyakran okozhat nekünk fejtörést: szeretnénk a régi módszerek gyakran fájdalmas eszközeit kerülni, de helyette ritkán tudjuk, mit is csináljunk. Fontosak a keretek, de hogyan reagáljunk, ha a gyerek teljesen kiborul miattuk? Vagy épp szorgosan meghúzzuk a korlátokat, de közben azt érezzük, hogy a gyerekünk a mese-megvonások és szobába-küldések miatt egyre inkább eltávolodik tőlünk.

Szerencsére a Kapcsolódó nevelés meglátásai két dologban is segíthetnek minket szülőként. Megértjük, hogyan működnek a gyerekek érzelmei, miért is nem tudnak azonnal "leállni", és mit is jelent a gyerekek "szófogadatlan", "rossz" viselkedése valójában. És nagyon gyakorlatias, praktikus eszközöket nyújt ahhoz, hogy ezeket a megértéseket a gyakorlatba átültessük, és tudjunk "nemet mondani", vagy kitartani amellett, hogy pl. igenis ideje lefeküdni, hogy közben ne sérüljön a kapcsolatunk a gyerekeinkkel, és ezek az élethelyzetek ne távolítsanak el minket egymástól. Sőt, akár közelebb is kerülhetünk általuk.

Bónuszként, az előadáson arról is szó lesz, hogy önmagunkat hogyan "korlátozzuk", hogy ritkábban veszítsük el a türelmünket!

Egry Zsuzsa gyerekei születése előtt ifjúsági trénerként dolgozott, majd a kapcsolódó nevelés megosztása lett a munkája. Segítői munkája elmélyítésére elvégezte a Bioszisztemikus testpszichoterápiás módszertani képzést, valamint a kisbabák magzati és születés körüli élményeinek feldolgozását segítő Integratív Babaterápia képzést.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket eseményünkre január 24-én 18 órától, a Studium Prospero Kulturális Központba, Forradalom utca 8. szám.

Esemény megosztása

bottom of page